your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Waarom is DevOps belangrijk?

Waarom is DevOps belangrijk? - Your Test Professionals

DevOps is een combinatie van ontwikkeling (Dev) en bedrijfsactiviteiten (Ops). Dit proces is het samenwerken van werknemers, processen en technologie om doorlopend waarde aan klanten te bieden. Door het gebruik van DevOps kunnen producten hogere prestaties halen en zijn producten sneller te bouwen. Ook voor de klanttevredenheid is DevOps van grote invloed omdat door het proces de producten goed getest zijn. DevOps zorgt voor een betere communicatie en samenwerking op de werkvloer wat zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer.

DevOps is belangrijk omdat het helpt bij het aanpakken van het probleem van de bestaande verschillen tussen de ontwikkeling en de operationele teams. Het helpt ook om het proces van software delivery en deployment te automatiseren, wat het proces kan versnellen en efficiënter kan maken. Bovendien kan DevOps helpen om de communicatie en samenwerking tussen teams te verbeteren, wat de efficiëntie van het softwareontwikkelingsproces verder kan verbeteren.

Wat is de definitie van DevOps?

DevOps is een set van praktijken die tot doel hebben het proces van het leveren en implementeren van software te automatiseren en te verbeteren. DevOps is een combinatie van Development en Operations. Het belangrijkste doel van DevOps is het verhogen van de snelheid en kwaliteit van software levering, terwijl de tijd die het kost om nieuwe functies of producten op de markt te brengen wordt verminderd.

Enkele van de veelgebruikte praktijken in DevOps zijn:

  • Continue levering: Dit is de praktijk van het continu leveren van nieuwe software-updates en functies aan klanten of gebruikers. Dit zorgt voor snellere feedback en kortere ontwikkelingscycli.
  • Continue integratie: Dit is de praktijk van het voortdurend samenvoegen van codewijzigingen van verschillende ontwikkelaars in een centrale repository. Dit helpt om conflicten te voorkomen en zorgt ervoor dat alle codewijzigingen zijn geïntegreerd voordat ze worden uitgerold.
  • Infrastructuur als code: Dit is de praktijk om infrastructuur (servers, netwerken, etc.) te behandelen als code die kan worden geversioneerd, gereviewd en geautomatiseerd. Dit helpt om implementatietijden te verkorten en infrastructuurwijzigingen voorspelbaarder te maken.
  • Geautomatiseerd testen: Dit is de praktijk van het automatisch testen van codewijzigingen voordat ze worden uitgerold. Dit helpt om fouten vroegtijdig op te sporen en te voorkomen dat ze aan klanten worden vrijgegeven.

Dit zijn slechts een paar van de praktijken die vaak worden gebruikt in DevOps. Er zijn vele anderen, maar deze vier zijn een goede basis om een succesvolle DevOps praktijk op te bouwen.

Wat is de geschiedenis van DevOps?

De term “DevOps” werd voor het eerst bedacht in een paper uit 2008 door Andrew Clay Shafer en Patrick Debois. Echter, het concept van DevOps heeft zijn wortels in de vroege jaren 2000, toen een aantal bedrijven (waaronder Google, Amazon, en Flickr) “agile” methoden voor softwareontwikkeling begonnen toe te passen. Deze agile methoden benadrukten de samenwerking tussen ontwikkelaars en operations medewerkers, evenals een focus op het leveren van software in een snelle, iteratieve manier. In de jaren daarna is de DevOps-beweging blijven groeien en evolueren, met nieuwe tools en praktijken die worden ontwikkeld om de efficiëntie van het softwareontwikkelings- en leveringsproces verder te verbeteren.

Wat zijn enkele van de voordelen van DevOps?

Enkele van de voordelen van DevOps zijn kortere ontwikkelcycli, verhoogde efficiëntie en productiviteit, en verbeterde communicatie en samenwerking tussen ontwikkel- en operationele teams. Daarnaast kan DevOps helpen om de kwaliteit van applicaties en diensten te verbeteren, en het risico op fouten en downtime te verminderen. Dit alles zorgt voor een betere klanttevredenheid wat weer meewerkt aan het bouwen van een betrouwbaar bedrijf.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: