your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Wat is een goed scrum proces?

Wat is een goed scrum proces? - Your Test Professionals

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat verschillende organisaties hun scrum processen aanpassen aan hun specifieke behoeften en doelen. Echter, er zijn een paar belangrijke elementen die typisch zijn opgenomen in een succesvolle scrum proces. Deze elementen omvatten:

 • Een duidelijke definitie van rollen en verantwoordelijkheden binnen het scrum team.
 • Een gedefinieerde set van scrum ceremonies, zoals sprint planning, dagelijkse stand-ups, en retrospectives.
 • Een gedefinieerd proces voor hoe het werk moet worden voltooid binnen elke sprint.
 • En het belangrijkste, een focus op ononderbroken verbetering tijdens het gehele scrum proces.

De essentie van de Scrub methode

In de Scrum-methode wordt een product ontwikkeld in korte cycli, sprints genoemd. Sprints duren meestal twee weken, maar kunnen korter of langer zijn, afhankelijk van de behoeften van het team. Aan het begin van elke sprint, beslist het team wat realistisch kan worden bereikt in die tijdspanne. Deze beslissing is gebaseerd op de snelheid van het team, dat is de gemiddelde snelheid waarmee het team sprints afrondt. 

Tijdens elke sprint werkt het team aan het voltooien van een product increment. Een product increment is een versie van het product dat alle functies en functionaliteit bevat die het team van plan is te implementeren tijdens die sprint. Het team werkt samen om een plan voor de sprint te maken en splitst dat werk dan op in taken die individueel kunnen worden voltooid.

De theorie achter het Agile Scrum Framework

Agile scrum framework is het bieden van een flexibele en adaptieve aanpak voor softwareontwikkeling die snel kan worden aangepast aan veranderende eisen. De belangrijkste principes van Agile Scrum zijn:

 • Iteratieve en incrementele ontwikkeling
 • Zelforganiserende teams
 • Samenwerking en communicatie
 • Focus op werkende software
 • Flexibele planning
 • Continue verbetering
 • Betrokkenheid van de klant

De werkwijze van Scrum

Scrum is een werkmethode die teams helpt effectiever samen te werken. Het is ontworpen om teamleden te helpen effectiever te communiceren en samen te werken, en om beter gebruik te maken van hun vaardigheden en kennis. Scrum is gebaseerd op het principe van “zelforganisatie”, wat betekent dat teamleden verantwoordelijk zijn voor hun eigen werk en ervoor moeten zorgen dat het voldoet aan de afgesproken kwaliteitsnormen. Scrum legt ook de nadruk op constante feedback en voortdurende verbetering, zodat teamleden kunnen leren van hun fouten en mettertijd effectiever worden.

Scrum is geen wondermiddel, maar het kan teams helpen om hun communicatie en samenwerking te verbeteren, en om beter gebruik te maken van hun vaardigheden en kennis. Als je op zoek bent naar een manier om de effectiviteit van jouw team te verbeteren, dan is Scrum wellicht het overwegen waard.

Waarom Agile Scrum Groep?

Agile Scrum is een raamwerk dat teams helpt effectiever samen te werken. Het is gebaseerd op de principes van agile softwareontwikkeling, en het kan worden gebruikt voor elk type project. Agile Scrum groepen worden gevormd rond specifieke projecten, en ze hebben meestal een product owner, een scrum master, en teamleden. De product owner is verantwoordelijk voor het definiëren van de kenmerken van het product, en de scrum master helpt het team om op koers te blijven. De teamleden zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het product.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.