your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Wat is een DevOps organisatie?

Wat is een DevOps organisatie? - Your Test Professionals

Een DevOps-organisatie is een samenwerkingsverband waarin ontwikkelaars en operationeel personeel samenwerken om de kwaliteit van de softwareontwikkeling en het uiteindelijke eindproduct te verbeteren. Door samen te werken, kan het team effectiever problemen herkennen en oplossen die van invloed zijn op het softwareontwikkelingsproces.

Daarnaast gebruiken DevOps-organisaties meestal automatisering om de tijd die het kost om nieuwe software-updates en functies te leveren te verminderen. Dit stelt hen in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt of de behoeften van de klant.


De voordelen van DevOps 

DevOps helpt een softwareontwikkeling team vooruitkomen in de concurrerende markt en draagt bij aan het efficiënter worden in het leveren van de beste functies aan het eindproduct in de daarvoor gestelde tijd. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen waarvan die een team zal ervaren nadat ze met de DevOps manier van werken zijn begonnen:

  • Zorg voor snellere uitvoering. Snellere en meer frequente levering van updates en functies zal niet alleen de klanten tevredenstellen, maar zal je bedrijf ook helpen een stevige positie in te nemen in een concurrerende markt.
  • Stabiliseert de werkomgeving. De spanning die gepaard gaat met het uitbrengen de nieuwe software kan je stabiele werkomgeving omverblazen en de algehele productiviteit verlagen. De DevOps manier van werken zorgt voor een goed georganiseerde stabiele werkvloer.
  • Hoge kwaliteit eindproduct. Door de goede samenwerking van het betrokken personeel door de DevOps manier van samenwerken krijg je gegarandeerd een eindproduct van hoge kwaliteit.
  • Continue levering van software. Door de goede samenwerking en duidelijke rolverdeling is de snelheid van de levering van software zeer snel, in tegenstelling tot de traditionele methode waar veel meer tijd overheen gaat.
  • Snelle en betrouwbare technieken om problemen op te lossen. DevOps zorgt voor een snelle en stabiele oplossing voor technische fouten in het softwarebeheer wat een van de belangrijkste voordelen is van DevOps.
     

De geschiedenis van DevOps 

De term “DevOps” werd voor het eerst bedacht in 2009 door een team van ontwikkelaars die werkten bij een organisatie genaamd InMobi. De term werd gecreëerd om de samenwerkingsrelatie tussen Development en Operations teams te beschrijven.

Sindsdien heeft de DevOps-beweging veel bekendheid gekregen. Vandaag de dag wordt DevOps breed toegepast door organisaties van elke omvang als een manier om de kwaliteit van de softwareontwikkeling en leveringsproces te verbeteren.


Waarom DevOps belangrijk is

Er zijn vele redenen waarom DevOps zo belangrijk is. Eén van de belangrijkste reden is dat het teams helpt om de kwaliteit van hun softwareontwikkelingsproces te verbeteren door meer samen te werken bij het herkennen en oplossen van problemen. Daarnaast kan DevOps organisaties helpen om sneller software te leveren door automatisering te gebruiken om de tijd die het kost om nieuwe software-updates en functies te leveren te verminderen.

Een andere reden waarom DevOps zo belangrijk is, is dat het organisaties helpt om beter te reageren op veranderingen in de markt of de behoeften van de klant. Dit komt omdat DevOps organisaties kan helpen om zich snel aan te passen aan veranderingen door het softwareontwikkelings- en leveringsproces te automatiseren.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: