your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Wat zijn de verschillen tussen een Software Ontwikkelaar en een Tester?

Wat zijn de verschillen tussen een Software Ontwikkelaar en een Tester?

In de wereld van software zijn er veel verschillende rollen. Twee van de meest voorkomende zijn de software ontwikkelaars en testers. Maar wat zijn precies de verschillen in deze twee functies? En welke is geschikt voor jou? In dit artikel nemen we beide rollen onder de loep en helpen we je beslissen welke rol het beste bij jou past. Laten we beginnen te kijken wat een developer precies doet en wat een software tester doet.


Wat is een software ontwikkelaar?

Een software ontwikkelaar (ook bekend onder de naam Software Developer) is een beroepsbeoefenaar die softwaretoepassingen ontwerpt, maakt, test en onderhoudt. Zij kunnen werkzaam zijn in verschillende bedrijfstakken, waaronder informatica, informatietechnologie en techniek.

Software developers hebben meestal een bachelorsdiploma in informatica of een aanverwant gebied. Ze moeten code kunnen schrijven in verschillende programmeertalen, en beschikken over sterke probleemoplossende en analytische vaardigheden. Bovendien moeten ze effectief in teamverband kunnen werken.

De vooruitzichten voor developers zijn positief, met een verwachte banengroei van 21 procent van 2018 tot 2028. Dit is veel sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen. Naarmate de vraag naar nieuwe en innovatieve softwaretoepassingen blijft groeien, zal ook de behoefte aan ervaren software developers toenemen.


Wat is een software tester?

Een softwaretester is een persoon die software test op bugs, fouten, defecten of andere problemen die de prestaties van computersoftware of een toepassing kunnen beïnvloeden.

Softwaretesters maken deel uit van een software ontwikkelingsteam en voeren functionele en niet-functionele tests van software uit met behulp van handmatige en geautomatiseerde softwaretesttechnieken. 

De overeenkomsten tussen ontwikkelaars en testers

Er zijn een paar belangrijke overeenkomsten tussen software ontwikkelaars en softwaretesters. Beide functies vereisen doorgaans een bachelorsdiploma in informatica of een aanverwant vakgebied. Bovendien vereisen beide functies sterke probleemoplossende en analytische vaardigheden en wordt er in beide functies vaak in teamverband gewerkt.

Het belangrijkste verschil tussen ontwikkelaars en testers is dat ontwikkelaars zich richten op het maken van softwaretoepassingen, terwijl softwaretesters zich richten op het testen ervan. Dit betekent dat software ontwikkelaars in staat moeten zijn om code te schrijven, terwijl softwaretesters deze vaardigheid niet per se nodig hebben.

De vooruitzichten voor zowel software ontwikkelaars als softwaretesters zijn positief door de verwachte banengroei in deze branche waar beide van zullen profiteren. Het werk in de software ontwikkeling groeit veel sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen. Naarmate de vraag naar nieuwe en innovatieve softwaretoepassingen blijft groeien, zal ook de behoefte aan ervaren software ontwikkelaars en softwaretesters toenemen.

Lees ook: Hoe word ik een software tester?


De verschillen 

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen software ontwikkelaars en software-testers. Zo maken de software ontwikkelaars de softwareapplicaties, terwijl softwaretesters zich richten op het testen van de software. De developers schrijven in code en de testers hoeven dit niet. Het kan wel helpen als je als tester zelf kennis hebt van ontwikkelen, maar het is niet noodzakelijk. Een ander verschil is het salaris. Het software developer salaris ligt over het algemeen wat hoger dan het salaris van een software tester. 

wilt u weten waarom Software testen steeds belangrijker wordt? Lees het hier.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.

Vul hier uw gegevens in: