your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

“Kwaliteit en plezier staan voorop”

In gesprek met Andy Tjon A Foek van Your Test Professionals

In gesprek met Andy Tjon A Foek van Your Test Professionals

“Met dit interview” lacht Andy Tjon A Foek van Your Test Professionals op de vraag waar hij zich deze week mee bezighoudt. Dit interview is onderdeel van de introductie van de nieuwe huisstijl waar de afgelopen tijd aan gewerkt is.“Het logo is kleiner en krachtiger dan het vorige logo. We willen professionaliteit, kwaliteit, warmte, laagdrempeligheid en dynamiek uitstralen.” 

De nieuwe huisstijl is niet het enige waar Andy deze week druk mee is. Het onderhouden van klantcontacten is één van zijn vaste bezigheden; “Dat kan nu weer, want in de coronatijd was dat wel anders. Het contact met klanten was toen vooral op afstand. Gelukkig weer naar buiten!” 

Hoe kijk je terug op het jaar 2022?

“Ik denk dat wij een goed jaar gehad hebben, zowel in financieel opzicht, als in organisatie opzicht. We zijn gegroeid qua medewerkers, en we streven steeds weer naar een verdere groei, (…) naar onze beleving zijn de mensen tevreden en zijn ze bij ons gebleven. Dat is denk ik, naast het werven van nieuwe collega’s een andere belangrijke factor; het retentiebeleid.”

In de IT-wereld is het verloop van medewerkers groot, en is het belangrijk om ervoor te zorgen dat goede medewerkers zich aangetrokken blijven voelen tot het bedrijf, zodat ze niet overstappen naar een andere werkgever. Your Test Professionals investeert daarom in een goede en warme relatie met het personeel. “We weten bij wijze van spreken met wie ze getrouwd zijn, wie hun kinderen zijn, hoe oud de kinderen zijn en waar ze op school zitten. Op dat niveau hebben we een relatie met de mensen” 

Wining & Dining 

Omdat personeel van Your Test Professionals zo’n 40 uur per week bij klanten zit heeft het bedrijf een de maandelijkse personeelsvergadering in een restaurant. 

“We hebben dan gewoon de officiële mededelingen, want dat moet natuurlijk gebeuren, maar daarnaast is er ook gewoon heel veel ruimte voor het fun gedeelte, dus een stuk ‘wining & dining’ en fun, gewoon informeel kletsen met elkaar en gewoon weten wie je collega’s zijn en wat er speelt. Een soort clubhuis gevoel.” 

2023 wordt het jaar van groei

Onlangs heeft Your Test Professionals een nieuw personeelslid aangetrokken en het doel is om in 2023 verder te groeien. “Wel een gecontroleerde groei, met kwaliteit voorop.” 

Om de vacatures bij het bedrijf te vullen moet een IT’er van goede huize komen. “Natuurlijk kijken we naar iemands inhoudelijke kennis en ervaring, maar – en dat vinden we minstens zo belangrijk – we kijken ook naar iemands competenties en zijn ontwikkelingspotentie. Per functie hebben we een profiel opgemaakt, bestaand uit een kennis- en een competentie deel. 

Om vast te stellen in hoeverre iemands natuurlijke en ontwikkelbare competenties matchen met het competentieprofiel gebruiken wij het instrument ACT, dat staat voor Analytical Competence Tool. Kijken of iemand inderdaad een bepaald diploma heeft behaald is niet zo moeilijk, maar iedereen kan natuurlijk in een sollicitatiegesprek zeggen dat hij over bepaalde gewenste competenties beschikt. Door de ACT meting uit te voeren kan worden vastgesteld wat iemands belangrijke competenties en capaciteiten zijn. Je krijgt een beter inzicht of de kandidaat de juiste medewerker voor de functie en ons bedrijf is. We weten zeker dat we kwaliteit in huis halen.”

Nieuwe technische ontwikkelingen

Naast het persoonlijk contact met klanten, het binnenhouden van kwaliteitsmedewerkers en het aantrekken van nieuw talent wordt er ook met een scherp oog gekeken naar de nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied. “Testautomatisering wordt veel belangrijker. Dat roepen wij al jaren, en we zien het nu ook echt gebeuren.” 

Om van alle ontwikkelingen op de hoogte te blijven leest Andy vakbladen en artikelen, maar hij praat ook veel met klanten. De testers binnen het bedrijf hebben eens in de zoveel tijd grote sessies met andere software testers waar de laatste ontwikkelingen worden besproken. “Gelukkig is het de laatste jaren ook bij klanten doorgedrongen dat het testen van software belangrijk is. En dan niet op het laatste moment, als het product al af is en er binnen twee dagen een compleet testrapport moet liggen, maar vanaf dag 1. 

Nu het automatische testen groter wordt kan het wel zijn dat er opnieuw iets te makkelijk over het testen wordt gedacht. Dat kan dus wel eens botsen.” Toch zal de toename van automatisering er niet voor gaan zorgen dat handmatig testen helemaal verdwijnt, zegt Andy: “Testers zullen op den duur een andere rol aannemen, waarbij quality control dan een hoofdrol speelt.”

‘Een bedrijf waar mensen met plezier werken’

Het gaat dus goed met Your Test Professionals. De samenwerking aan de top loopt goed en er is een gedeelde visie over de toekomst. Een toekomst waarin ‘de schoorsteen wel moet blijven roken natuurlijk’ aldus Andy, maar ook een waarbij het bedrijf zijn warme cultuur behoudt, waar mensen met plezier werken en waar sprake is van vertrouwen. “Bij het leiden van het bedrijf gaat het om meer dan geld alleen. Leo (van Walen red.) en ik, we zijn er voor onze mensen, ze kunnen ons altijd bereiken. Zo zitten we in elkaar. En als we doen waar we goed in zijn, dan volgt de rest vanzelf.” 

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: