your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Welke tools gebruik je zoal bij software testing?

Welke tools gebruik je zoal bij software testing? - Your Test Professionals

Er zijn verschillende tools beschikbaar om te helpen bij het testen van software, van eenvoudige tools die controleren op basisfunctionaliteit tot meer complexe tools die realistische gebruikersscenario’s simuleren. 

De keuze van de juiste tools voor software hangt af van de specifieke behoeften van de software. Om te beginnen is het goed om te kijken naar de verschillende soorten tests die moeten worden uitgevoerd, en vervolgens tools te selecteren die zijn ontworpen voor die specifieke soorten tests.

Wat zijn software testing tools?

Software testing tools zijn hulpmiddelen die helpen bij het testen van software. De tools kunnen worden gebruikt om tests te automatiseren, of om de handmatige testen sneller en betrouwbaarder te maken. Veelgebruikte hulpmiddelen voor het testen van software zijn onder meer:

 • Tools software testing: Deze tools controleren of de software presteert zoals verwacht, door tests uit te voeren tegen specifieke functionele vereisten.
 • Load testing tools: Deze tools controleren of de software een grote hoeveelheid verkeer of gegevens aankan, door een realistisch scenario met een groot aantal gebruikers te simuleren.
 • Tools voor stresstests: Deze tools controleren of de software bestand is tegen een hoge mate van stress, door een worst-case scenario te simuleren.
 • Tools voor beveiligingstests: Deze tools controleren of de software beveiligd is tegen potentiële bedreigingen, door te testen op kwetsbaarheden.
 • Tools voor compatibiliteitstests: Deze tools controleren of de software compatibel is met een verscheidenheid aan hardware- en softwareconfiguraties.
 • Tools voor het testen van de bruikbaarheid: Deze tools controleren of de software gemakkelijk te gebruiken en te navigeren is, door het te testen met echte gebruikers.

De Top 10 beste software testing tools

 1. Testrail. TestRail is de perfecte oplossing voor test casemanagement, met schaalbare en aanpasbare web-based functies. Testrail is binnen enkele minuten te installeren en te gebruiken.
 2. Xray. Met Jira kunnen QA teams de kwaliteit van hun producten verbeteren door effectief en efficiënt testen. Xray is een full featured tool die naadloos integreert met JIRA zodat testers nooit meer kostbare tijd verliezen aan projectcommunicatie! Dit is een van de beste QA tests tool op de markt.
 3. Practitest. PractiTest is een QA-tool dat end-to-end zichtbaarheid in het testproces mogelijk maakt en diepere inzichten geeft in de testings resultaten.  
 4. Testpad. Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je handmatige tests te beheren, dan is Testpad een geweldige optie. Deze tool geeft voorrang aan pragmatiek boven proces en maakt gebruik van checklists-geïnspireerde plannen die op grote schaal kunnen worden aangepast in verschillende stijlen, waaronder testen zoals, Agile’s Side Project stijl met syntaxis gemarkeerde BDD’s of traditioneel test casemanagement!  
 5. Zephyr Scale. Zephyr Scale is de perfecte test managementoplossing voor Jira, met geavanceerde functies om te helpen bij het plannen van en rapporteren over de tests.
 6. Testmo. Testmo, het favoriete test management platform van moderne teams, biedt alle tools die teams nodig hebben om succesvol te zijn. Met een krachtige en intuïtieve UI voor het beheren van testgevallen in een gemakkelijk te volgen programma met duidelijke statistieken over succespercentages evenals Time To Complete (TTC), is het geen wonder dat deze tool wordt gebruikt door veel bedrijven over de hele wereld!
 7. TestDisk. Dit is een gratis en open-source hulpprogramma voor gegevensherstel waarmee gebruikers verloren partities kunnen herstellen of beschadigde bestandssystemen kunnen herstellen.
 8. Avo Assure. De Avo Assure tool is een 100% no-code automatisering testplatform dat je in staat stelt om end-to-end bedrijfsprocessen te testen met slechts een paar klikken op de knoppen.
 9. Speed Test Disk. Dit is een gemakkelijk te gebruiken tool om snel de prestaties van jouw schijf te meten en te controleren.
 10. Zaptest. Stelt u zich eens voor dat uw team de vrijheid zou hebben om zich te concentreren op wat echt belangrijk is, in plaats van elke dag uren te besteden aan het handmatig testen en onderhouden van software. ZAPTEST is een eenvoudige manier voor elke organisatie die op zoek is naar het automatiseren van hun back-office activiteiten of het ontwikkelen van gemakkelijke test frameworks.
Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: