your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Kun je software testing ook overslaan bij software ontwikkeling?

Kun je software testing ook overslaan bij software ontwikkeling - Your Test Professionals

Het testen van software tijdens de ontwikkelingsfase is een erg belangrijk onderdeel. Het is daarom niet raadzaam om het testen van software over te slaan, zelfs niet bij de ontwikkeling van de software, aangezien dit kan leiden tot slechte en niet goed functionerende software.

Bovendien kan het moeilijk zijn de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen zonder goede testprocedures. Door het niet goed testen van de software kunnen klanten en eindgebruikers ontevreden zijn over een product dat niet aan hun verwachtingen voldoet waardoor er veel klachten komen wat schadelijk is voor de verkoop van het product.


Wat is software testing?

Software testing is het proces waarbij de nauwkeurigheid en de functionaliteit van de software wordt getest. Dit proces kan handmatig of automatisch gebeuren. Handmatig testen is gebruikelijker bij kleine projecten, terwijl geautomatiseerd testen efficiënter is bij grote projecten. 

Software testen is belangrijk omdat het helpt de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Het stelt ontwikkelaars in staat om fouten te vinden en te herstellen voordat de software wordt vrijgegeven aan klanten. Bovendien helpt het testen om de efficiëntie van het ontwikkelingsproces te verbeteren door fouten in een vroeg stadium te ontdekken.

Er zijn verschillende soorten software testing procedures. Eentje hiervan is unit testing. Unit testing is een softwareontwikkelingsproces waarbij de kleinste testbare delen van een toepassing, units genaamd, afzonderlijk en onafhankelijk worden onderzocht op hun goede werking.


Testing software: kost tijd en geld 

Het testen van software kost een hoop tijd en geld, maar het is essentieel voor het softwareontwikkelingsproces. Het overslaan van tests kan leiden tot software wat niet goed functioneert of gebrekkige software, wat kan leiden tot ontevredenheid bij de klant en financiële verliezen. Uiteindelijk kost dit alleen maar meer tijd en geld. Testen helpt ook om de efficiëntie van het ontwikkelingsproces te verbeteren door fouten in een vroeg stadium op te sporen.


De voordelen van het testen van software 

Aan het testen van software zitten veel voordelen verbonden. Door het vroegtijdig beginnen met testen van de software kun je de efficiëntie van het ontwikkelingsproces verhogen en de uiteindelijke ontwikkelingskosten juist verlagen. Door de software vaak en goed te testen kun je de beste kwaliteit leveren als eindproduct. Dit zal leiden tot minder klachten en minder retourzendingen wat een grote klanttevredenheid oplevert.

Waarom je software testen beter niet kunt overslaan tijdens softwareontwikkeling 

Het overslaan van het testen van software kan leiden tot een falende software met fouten erin welke funest kunnen zijn voor de klanttevredenheid over de software. Door het overslaan van het testings proces wordt de kwaliteit van het eindproduct aangetast. Hierdoor kunnen klanten en eindgebruikers ontevreden zijn over een software dat niet aan de verwachtingen voldoet. De software zal slechte reviews krijgen die juist zo belangrijk zijn om de verkoop van de software op een hoog niveau te houden. Door de slechte reviews zullen toekomstige klanten niet meer voor jouw software kiezen waardoor het bouwen van de software niet gaat opleveren wat je van tevoren had gehoopt. Dit zal uiteindelijk meer geld kosten dan dat het software testing proces zou hebben gekost. Daarom is het belangrijk het testen van software op te nemen als onderdeel van het software-ontwikkelingsproces.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: