your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Software Tester Walter over zijn carrière bij Your Test Professionals

software tester

Ik ben Walter Miguel Cardoso, Software Tester bij Your Test Professionals, en woonachtig in Amsterdam. Ik ben hier opgegroeid en woon hier nog steeds.

Hoe ben je hier beland?

Na mijn opleiding in Bedrijfskundige Informatica te hebben afgerond, was ik zoals velen zoekende naar waar ik precies in wilde gaan werken. Het testvak leek mij interessant door de verschillende facetten die het raakt binnen een bedrijf (business versus technical). 

Toen ben ik bij een grote detacheerder begonnen en uiteindelijk bij Your Test Professionals beland. De persoonlijkere setting en hechte banden hebben ervoor gezorgd dat ik hier nog steeds ben.

 

Beschrijf de dag in het leven van een software tester

Als Software Tester heb je te maken met vele verschillende onderdelen. Enerzijds werk je samen met de ontwikkelaars en anderzijds schakel je ook met de business en gebruikers. In elk project zal de nadruk ergens anders liggen. 

Het belangrijkste doel is er voor zorgen dat het product kwalitatief betrouwbaar is en dat het doet wat het behoort te doen op basis van de gestelde eisen. 

Bij het huidige project (bij de Rabobank), ben ik als Test Coördinator begonnen, waarbij het zaak was om de kwaliteit van de gebouwde reconciliaties te waarborgen. Ondertussen is mijn functie en rol naar Scrum Master verschoven, waarbij ik hier nu meer de kwaliteit van ons proces (en uiteindelijk ook product) probeer te verbeteren.

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en tips?

Voor nieuwe ontwikkelingen en tips volg ik voornamelijk verschillende test gerelateerde pagina’s op LinkedIn. 

Er is hier veel informatie beschikbaar waar je concrete tips uit kan halen; ik denk dan ook dat het goed is om verschillende bronnen te raadplegen met verscheidene invalshoeken, zodat je een betere mening en ideeën kan vormen.

Wat zijn tips voor mensen die Software Tester willen worden?

Plan een koffie afspraak in met mij voor een informatief gesprek! 😉 

Natuurlijk sta ik er voor open om je er meer over vertellen, maar wellicht is het eerst handig om simpelweg te Googlen. Lees er eens wat over en kijk wat er over wordt gezegd, zodat je een beter beeld krijgt. Daarna; gewoon doen! 

Er is enorm veel te doen en je kunt verschillende kanten op binnen het testvak. Probeer uit te vinden welke kant jij het liefst op wil.

Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in Software Testing

De Agile (Scrum) methodiek waarbij er incrementele opleveringen worden gedaan, krijgt steeds meer de focus. Dit betekent dat de manier van software testen ook hiermee enigszins verschuift. Door de korte cycli wordt het testen meer naar voren gehaald in het proces en daarmee de samenwerking met ontwikkelaars en business intensiever en belangrijker. DevOps, AI, Machine Learning en Test Automation zullen uiteindelijk de toekomst gaan bepalen.

Wanneer gaan wij een keer koffie drinken en dan vertel ik je alles over het testvak? Lees hier wat het vak als Software Tester inhoud.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.

Vul hier uw gegevens in: