your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Is Jira een software testing tool?

Is Jira een software testing tool - Your Test Professionals

Jira is een softwarepakket dat door veel organisaties gebruikt wordt in de dagelijkse bedrijfsprocessen. De kans is dus groot dat je er wel eens van gehoord hebt. Maar wat is Jira nou precies? Is het een software testing tool? En wat zijn de mogelijkheden van Jira? Je leest het allemaal in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wat is Jira?

Jira is software ontwikkeld door het bedrijf Atlassian. Daarom noemen veel mensen het ook wel Atlassian Jira.

Oorspronkelijk is Jira ontwikkeld voor het bijhouden van bugs en andere problemen in software. Wanneer een bug ontdekt werd in een stuk code, dan kon er een ticket aangemaakt worden in de Jira software. Dit ticket kon dan opgepakt worden door of toegewezen worden aan een softwareontwikkelaar of meerdere ontwikkelaars. De voortgang met betrekking tot het oplossen van de bug of het probleem kon makkelijk en overzichtelijk worden bijgehouden in het Jira dashboard.

Tegenwoordig wordt Jira al lang niet alleen meer ingezet voor bug- en issue tracking. De software wordt in veel organisaties gebruikt als agile tool. Het geeft dan een goed overzicht van de voortgang van een project en stelt bedrijven in staat om de agile manier van werken toe te passen in de dagelijkse gang van zaken.

Jira voor jouw software ontwikkel team

Jira wordt erg vaak gebruikt door software ontwikkel teams. Sterker nog, in veel functieomschrijvingen voor programmeurs wordt ervaring met Jira beschreven als een must of pré. 

Jira is uit te breiden met allerlei integraties. Een integratie is een koppeling die het mogelijk maakt voor andere softwarepakketten om samen te werken met Jira. Zo kun je Jira onder andere koppelen met Bitbucket en Github. Dit maakt de software erg geschikt voor software ontwikkel teams die met Bitbucket en Github werken.

Mogelijkheden van Jira

Eigenlijk zijn de mogelijkheden van Atlassian Jira vrijwel eindeloos. Dat is dan ook wat heeft bijgedragen aan het succes van de software. Omdat je als gebruiker veel vrijheid krijgt in hoe je een Jira omgeving in kunt richten, kan vrijwel elk bedrijf een omgeving in elkaar zetten die als waardevolle tool ingezet kan worden in het bedrijfsproces. Om die reden is de userbase van Atlassian Jira de afgelopen enorm gegroeid. De meest populaire toepassing van Jira is voor het verwerken van support tickets van klanten en voor het ontwikkelen van software.

Een groot voordeel van het gebruik van Jira, is dat klanten van je organisatie toegang verleend kunnen worden tot de Jira omgeving. Zo krijgen ze snel een goed inzicht in de ontwikkeling van hun product. Dit scheelt veel in de communicatie, omdat er niet steeds via verschillende kanalen updates heen en weer gestuurd hoeven te worden. Alle updates en communicatie gebeuren op één centrale plek, wat de efficiëntie ten goede komt.

We kunnen dus concluderen dat Jira niet alleen een software testing tool is. Hoewel software testing wel een veel voorkomende toepassing is van Atlassian Jira, strekken de mogelijkheden die de software test veel verder door de flexibiliteit en kant-en-klare integraties met andere softwarepakketten.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: