your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

De beste software testing tools

De beste software testing tools - Your Test Professionals

Een zoekopdracht voor software testing tools geeft al snel tientallen verschillende tools voor software testen. Omdat het er zo veel zijn, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we in dit artikel de 10 beste software testing tools voor je op een rijtje gezet. Voor elke tool geven we een korte beschrijving om zo het maken van een keuze makkelijker te maken.

Populaire software testing tools

Dit zijn de tien meest populaire software testing tools van dit moment:

  1. XRay: XRay is op dit moment een van de meest populaire software testing tools op de markt. Het doel van de software is om de kwaliteit van softwareproducten te verbeteren door middel van effectiever en efficiënter testen.
  2. TestRail: Na XRay is ook TestRail razend populair op dit moment. Je kunt de cloudversie van TestRail gebruiken in je browser, maar je kunt ook een versie van de software installeren op je eigen server.
  3. Practitest: Practitest is een end-to-end tool voor het managen van tests. Met Practitest krijg je een beter inzicht in het testproces en de resultaten.
  4. Zephyr Scale: Zephyr Scale is een test management tool die populair is omdat hij goed integreerd met Jira, een SaaS-applicatie die door veel testteams gebruikt wordt.
  5. Testmo: Ook Testmo integreert goed met Jira. Met Testmo krijg je een goed overzicht van alle uitgevoerde testen en de resultaten.
  6. Testpad: Testpad is een vrij simpele test management tool waarin alle werknemers kunnen bijdragen aan het testproces, ook werknemers die weinig verstand hebben van software en testen. Je kunt mensen uitnodigingen via e-mail en ze hoeven geen account aan te maken om mee te helpen met het testen.
  7. Avo Assure: Avo Assure is een zogenaamde “no-code” automation testing tool. Dat houdt in dat je geen programmeerkennis nodig hebt om een testproces te automatiseren met deze software.
  8. SpiraTest: SpiraTest is een test management tool die niet alleen geschikt is voor grote teams maar ook voor kleinere software testing tools.
  9. ACCELQ: Net als Avo Assure is ACCELQ een no-code automation testing tool. Je kunt dus zonder programmeerkennis geautomatiseerde tests opzetten met ACCELQ. 
  10. Kobiton: met Kobiton kun je software geautomatiseerd testen op verschillende apparaten. Deze echte apparaten zijn bereikbaar via een cloud, waardoor je de software op verschillende apparaten kunt testen, zonder dat je deze apparaten echt hoeft te bezitten.

Tools kunnen je helpen om software te testen

Het testen van nieuwe software kan een onwijs grote klus zijn. Afhankelijk van de toepassing van de software kan deze wel honderdduizenden regels code bevatten. Software testing tools kunnen het testproces versnellen door bijvoorbeeld bepaalde handelingen te automatiseren. Ook kunnen tools de kwaliteit van het testen verbeteren door bijvoorbeeld geïdentificeerde bugs en de oplossing ervan inzichtelijker te maken.

Waarom software testen?

Het is belangrijk dat nieuwe software goed getest wordt, voordat het uitgebracht wordt. Als een app developer een nieuwe app publiceert met bugs erin, dan leidt dat tot irritatie bij de gebruikers van de app. Die irritatie kan voorkomen worden door de app vooraf goed te testen. Maar voor grote bedrijven is het belang van software testen nog groter. Wanneer een bug in de software bijvoorbeeld het productieproces in een fabriek voor een tijdje platlegt, dan kan dit grote financiële gevolgen hebben. Gevolgen die voorkomen hadden kunnen worden door de software goed te testen.

Meer over software testen? Lees ons artikel: Je vraagt je misschien af… Software testen, wat is dat?

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: