your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

DevOps engineer: De drijvende kracht achter naadloze softwarelevering

DevOps engineer

In de wereld van softwareontwikkeling en IT-operaties speelt een DevOps Engineer een cruciale rol. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het overbruggen van de kloof tussen ontwikkeling, operaties en kwaliteitsborging om snelle en betrouwbare softwarelevering te garanderen. Wat doet een DevOps engineer precies? En hoe ziet een dag in het leven van een DevOps engineer eruit? We duiken in de wereld van de DevOps engineers.

Wat doet een DevOps engineer?

 

Een DevOps engineer werkt met ontwikkelaars en de IT-staf om toezicht te houden op de code releases. Ze zijn zowel programmeurs die code ontwikkelen en reviseren voor een applicatie, als systeembeheerders die toezicht houden op de infrastructuur.

DevOps engineers werken vaak aan het opzetten van CI/CD-pipelines, het automatiseren van infrastructuur, het monitoren van systeemprestaties en het oplossen van operationele problemen.

Het salaris van DevOps engineers

Volgens gegevens van Indeed, ligt het gemiddelde salaris voor een DevOps engineer in Nederland tussen de €3.500 en €6.000 per maand, afhankelijk van ervaring en vaardigheden. 

Met de groei van cloud-technologieën en de adoptie van agile softwareontwikkelingsmethodologieën, is er een sterke vraag naar DevOps engineers. Ze spelen een cruciale rol in het versnellen van softwarelevering en het verbeteren van de productkwaliteit.

Hoe ziet een dag van een DevOps engineer eruit?

We volgen fictieve DevOps engineer, David, om een beter beeld te krijgen van wat een DevOps engineer op een dag doet.

David begint zijn dag met een stand-up meeting met zijn team. Ze bespreken de voortgang van lopende projecten en plannen hun werk voor de dag. David werkt aan het opzetten van een nieuwe CI/CD-pipeline voor een nieuw softwareproject.

Na de vergadering begint David met het schrijven van infrastructuur als code (IaC) scripts om de nieuwe omgeving op te zetten. Hij maakt gebruik van tools zoals Terraform en Ansible om de infrastructuur te automatiseren en te beheren.

In de middag heeft David een sessie met het ontwikkelingsteam om de nieuwe pipeline te bespreken. Ze werken samen om de pipeline te optimaliseren en eventuele problemen op te lossen.

Aan het einde van de dag monitort David de systeemprestaties en lost eventuele operationele problemen op. Hij werkt ook aan het verbeteren van de monitoring en alerting tools om ervoor te zorgen dat eventuele problemen snel worden opgemerkt en opgelost.

Hoe word je een DevOps engineer?

Bouw je technische vaardigheden op. Kennis van programmeertalen zoals Python of Ruby, ervaring met systemen en netwerken, en bekendheid met DevOps-tools zoals Jenkins, Docker, Kubernetes, Ansible, en Terraform zijn essentieel voor een carrière in DevOps.

Ontwikkel je soft skills. Communicatie en samenwerking zijn cruciaal in een DevOps-omgeving. Het vermogen om effectief te werken in een team en te communiceren met zowel technische als niet-technische teamleden is belangrijk.

Stop niet met leren en houd je ogen open. De wereld van DevOps verandert snel. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en best practices.

Een carrière als DevOps Engineer kan zowel uitdagend als lonend zijn. Met de juiste vaardigheden en een passie voor continue verbetering, kun je een belangrijke rol spelen in het transformeren van softwareontwikkeling en levering.

Ga aan de slag bij Your Test Professionals 

Naast DevOps engineer zijn er nog heel wat andere banen in IT. Heb je al gedacht aan een carrière als Software Tester, Agile Tester of Test Automatiseerder?

Ontdek meer! 

Bekijk ook onze actuele vacatures.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: