your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Software tester opleiding voltooid: hoe vind je nu je ideale baan?

Software engineering uitgelegd, Software tester

Herken jij jezelf hierin? Je hebt besloten dat je software testen een interessant beroep vindt en hebt de stap genomen om een opleiding voor software tester te starten. 

Inmiddels ben je klaar met de opleiding en is het weer tijd voor de volgende stap: het vinden van een mooie baan. Maar hoe pak je dat het beste aan? In dit artikel bespreken we hoe je de ideale baan vindt na het voltooien van een software tester opleiding!

Bedenk welke software je wilt gaan testen

Voor je begint aan de zoektocht naar een baan, is het goed om voor jezelf te bedenken welk type software je wilt gaan testen. Het kan zijn dat je dit al gedaan hebt voordat je de opleiding begon, maar als dat niet het geval was, baken dan voor jezelf af welke software je wel en niet wilt gaan testen. Dit maakt het vinden van een geschikte baan makkelijker, omdat je zo beter weet naar wat voor vacatures je op zoek moet gaan. Je voorkomt op deze manier ook dat je gaat solliciteren op vacatures die je eigenlijk niet liggen, omdat je de kennis of motivatie mist voor de baan.

Maak een professioneel Software Tester CV

Solliciteren begint met het maken van een professioneel CV. Wanneer je solliciteert op een vacature, wordt in de meeste gevallen van je gevraagd dat je je CV bijvoegt. Recruiters kijken vaak maar heel kort naar je CV, maar gebruiken hem vaak wel om te bepalen of je wel of niet op gesprek mag komen. Het is dus belangrijk om een goede indruk achter te laten met je CV.    

Bereid het sollicitatiegesprek goed voor

Deze tip spreekt voor zich, maar je verhoogt de kans op het krijgen van een baan onwijs door het sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Mag je op gesprek komen, zoek dan op wat veel voorkomende vragen zijn tijdens sollicitatiegesprekken voor een software tester en bereid hier je antwoord op voor. Je hoeft niet letterlijk een verhaal uit je hoofd te leren, maar wees je bewust van de vragen die mogelijk gesteld gaan worden en bedenk hoe je deze ongeveer wilt gaan beantwoorden.

Maak gebruik van vacaturewebsites

Er zijn veel verschillende vacaturewebsites te vinden en er komen er steeds meer bij. Dit is een makkelijke manier om een overzicht te krijgen van beschikbare banen waarop je kunt solliciteren. Bij grote vacaturewebsites staan er soms zoveel vacatures online, dat de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maak dan gebruik van filters om vacatures te verbergen die sowieso niet bij je passen, bijvoorbeeld omdat het bedrijf te ver weg gevestigd is. 

Bekijk de websites van software testbedrijven

Naast vacaturewebsites kun je ook direct de websites van software testbedrijven checken voor vacatures of opdrachten. Niet elk bedrijf maakt gebruik van een vacaturewebsite om hun vacatures onder de aandacht te brengen, dus er zijn genoeg vacatures die alleen te vinden zijn op de sites van bedrijven zelf. Ook op de website van Your Test Professionals kun je software tester-vacatures vinden. Het voordeel van vacatures die niet op vacaturesites staan, is dat er soms minder massaal gesolliciteerd wordt. Dat is gunstig voor jou, want dat betekent dat je minder concurrentie hebt.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: