your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

De top 10 boeken voor software testing

Een jonge vrouw voert softwaretests uit terwijl ze op een vensterbank zit met behulp van een tabletcomputer.

Start je carrière in software testing met de juiste kennis op zak. Deze boeken bieden niet alleen inzicht, maar vormen ook de pijlers waarop je kennis en begrip van dit vakgebied kunt bouwen. Hier zijn de tien meest waardevolle boeken die je kunnen begeleiden op je weg naar het worden van een gewaardeerde software tester:

1. “The Art of Software Testing” door Glenford J. Myers

Dit boek wordt beschouwd als een hoeksteen voor software testers. Het voorziet je van een diepgaand overzicht van de essentiële principes en de meest effectieve praktijken van software testing. Het vormt als het ware het startpunt voor je carrière binnen dit domein.

2. “Software Testing: A Craftsman’s Approach” door Paul C. Jorgensen

Als je de wiskundige kant van software testing wilt begrijpen, is dit boek van Paul C. Jorgensen een absolute must-read. Het reikt verder dan oppervlakkige concepten en dompelt je onder in de diepere theorie achter testing, waardoor je een solide basis krijgt om op verder te bouwen.

3.“Lessons Learned in Software Testing: A Context-Driven Approach” door Cem Kaner, James Bach, en Bret Pettichord

Dit boek van drie software experts is een schat aan waardevolle inzichten en praktijkervaringen van gerenommeerde experts. Door hun persoonlijke verhalen en geleerde lessen leer je waardevolle strategieën en benaderingen die je in de praktijk kunt toepassen.

4.“Agile Testing: A Practical Guide for Testers and Agile Teams” door Lisa Crispin en Janet Gregory

Agile ontwikkelmethodologieën hebben de software-industrie veranderd, en deze gids door Lisa Crispin en Janet Gregory is een uitstekende bron voor testers die in dergelijke omgevingen werken. Het onthult hoe software testing naadloos kan worden geïntegreerd in agile teams, waardoor je een waardevolle bijdrage kunt leveren.

5. “Perfect Software: And Other Illusions about Testing” door Gerald Weinberg

Weinberg’s werk biedt een verhelderende blik op de echte wereld van software testing. Door je verwachtingen van ‘perfecte’ software bij te stellen, zul je beter voorbereid zijn op de realiteit van het testen in een professionele omgeving.

6. “Testing Computer Software” door Cem Kaner, Jack Falk, en Hung Q. Nguyen

Of je nu nieuw bent in software testing of al ervaring hebt, biedt bruikbare inzichten en methodologieën om je testing vaardigheden aan te scherpen. Het geeft praktische richtlijnen voor een succesvolle testaanpak.

7. “How Google Tests Software” door James A. Whittaker

Als je wilt leren van de gigant in technologie, dan is dit boek jouw venster naar Google’s software testing cultuur. Ontdek hoe een van ‘s werelds grootste techbedrijven hun software grondig test en inzichten integreert in hun processen.

8. “Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship” door Robert C. Martin

Hoewel dit boek voornamelijk gericht is op het schrijven van code, biedt het waardevolle inzichten die ook nuttig zijn voor testers. Het begrijpen van code zal je helpen bij het begrijpen van kwaliteitsnormen en testbaarheid.

9. “The Pragmatic Programmer: Your Journey to Mastery” door Andrew Hunt en David Thomas

Als een alomvattend handboek voor softwareontwikkeling, dekt dit boek tal van onderwerpen af, waaronder software testing. De tips en best practices zullen je helpen om beter voorbereid te zijn op de complexe wereld van moderne softwareontwikkeling en testing.

10. “Foundations of Software Testing ISTQB Certification” door Rex Black, Erik van Veenendaal, Dorothy Graham

Als je je wilt certificeren volgens de ISTQB-normen, is dit boek een waardevolle gids. Het dekt alle belangrijke onderwerpen en concepten die nodig zijn voor het behalen van deze gewilde certificering.

Ongeacht je niveau van ervaring, zijn deze boeken niet alleen de hoekstenen van je kennisopbouw, maar ook een bron van voortdurende referentie en groei gedurende je hele carrière als software tester. Duik in deze boeken en leg een duurzaam fundament voor succes.

Meer weten over hoe je software tester kan worden? Ontdek al onze vacatures hier.

 

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: