your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Software engineering uitgelegd

Software engineering uitgelegd, Software tester

Wat is software engineering? Dit is een speciaal vakgebied binnen de informaticabranche. Bij software engineering draait het om het ontwerpen en bouwen van applicaties, maar ook bijvoorbeeld om het testen hiervan. Mede hierdoor kan gesteld worden dat software engineering een nogal breed vakgebied is.

Een belangrijk detail hierbij is dat de ontwikkelingen in de softwarewereld gigantisch snel gaan. Als software engineer moet je je daarom continu verdiepen in nieuwe technieken en mogelijkheden. De kans is klein dat dat dit de komende jaren zal veranderen. Elk bedrijf, elke instantie en bijna elk zakelijk proces verloopt tegenwoordig via software.

Software engineer: design, ontwikkeling en onderhoud

Als software engineer ben je een spin in het web. Je vertaalt wensen naar een goed functionerend systeem. Hierbij komt het aan op design, ontwikkeling én onderhoud.

  • Design. Als software engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van een applicatie. Hierbij kies je de juiste datastructuren, algoritmes en interfaces uit om aan de wensen van de klant te voldoen.
  • Ontwikkeling. Welke functies moet de applicaties bieden? Wat moet iemand met bepaalde programmatuur kunnen doen? En wat is uiteindelijk het doel van een compleet softwareprogramma? Dit zijn vragen waar je als software engineer bij elk project tegen aanloopt. Het is aan jou de taak om de applicaties/programma’s op de beste manier te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat de applicatie/het programma aansluit op de wensen van de opdrachtgever.
  • Onderhoud. Heb je eenmaal een geweldige applicatie of programma gelanceerd? Dan is het zaak om dit systeem te onderhouden. Er moeten updates uitgevoerd worden en er moeten mogelijk nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden. In de huidige maatschappij is dit onderhoud onwijs belangrijk. Dit is essentieel om een applicatie veilig te houden.

Hoe word je software ontwikkelaar?

Spreken de werkzaamheden van een software engineer je aan? Om zelf een software ontwikkelaar te kunnen worden, moet je eerst veel kennis op doen. Je moet kennis verkrijgen over verschillende programmeertalen, over de vele mogelijkheden en over de verschillende technologieën.

Heb je al een opleiding in informatica gevolgd? Dan beschik je over de juiste basiskennis. Deze kennis kun je eventueel uitbreiden middels een master in software engineering. Heb je nog geen opleiding in informatica gevolgd? Dan is het eerst zaak om een dergelijke opleiding of cursus af te ronden. Veel werkgevers vragen hier namelijk naar.

Wat is een gemiddeld software engineering salaris?

Het gemiddelde maandsalaris van een software engineer ligt tussen de €1937 en €3228 euro (bron). Dit is het gemiddelde salaris voor een software engineer met HBO denk- en werkniveau. Eventueel is het mogelijk om tot €4400 euro per maand door te groeien. 

Wat je precies verdient, is afhankelijk van je functie. Ook je opleidingsniveau, ervaring en specialisaties zijn van invloed op het uiteindelijke maandsalaris.

Conclusie

Als software ontwikkelaar speel je een belangrijke rol. Je maakt complete applicaties, programma’s en softwaresystemen. Dit doe je aan de hand van wensen van de opdrachtgever. Uiteindelijk is het zaak om een perfect functionerend programma af te leveren. Nadien is het als software ontwikkelaar ook nog zaak om dit systeem, zo lang het in gebruik is, te blijven onderhouden.

 
Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: