your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

5 leuke feiten over agile werken die je nog niet kent!

feiten over agile

Agile werken heeft de afgelopen jaren de projectmanagement- en softwareontwikkelingswereld getransformeerd. Ontdek in onze blog vijf fascinerende en verrassende feiten over Agile waarvan je waarschijnlijk nog niet op de hoogte was. 

1. Het ontstaan van “agile”

Hoewel agile werken tegenwoordig overal bekend is, zijn velen niet op de hoogte van de oorsprong van deze aanpak. In feite komt het woord “agile” voort uit het ‘Agile Manifesto’, dat in 2001 werd opgesteld door zeventien softwareontwikkelaars. Zij kwamen bij elkaar in een skiresort in Utah en bedachten een nieuwe aanpak om softwareontwikkeling te verbeteren. En zo werd het ‘Agile Manifesto’ geboren, met als doel flexibel, klantgericht en samenwerkend werken te bevorderen.

 

2. Scrum, een populaire agile methode

Een van de meest bekende agile methoden is scrum. Maar wist je dat de term “scrum” oorspronkelijk afkomstig is uit de rugbysport? De bedenkers van scrum, Jeff Sutherland en Ken Schwaber, waren beiden fervente rugbyfans. Ze merkten op dat teamwork en samenwerking in het rugbyspel overeenkwamen met de waarden die ze wilden bevorderen in softwareontwikkeling, en zo werd de naam “scrum” gekozen.

3. Agile buiten softwareontwikkeling

Hoewel Agile oorspronkelijk werd ontwikkeld voor softwareontwikkeling, heeft het zijn weg gevonden naar andere domeinen. Agile methoden worden nu gebruikt in marketing, HR, design, en zelfs in persoonlijke projecten. Het aanpassingsvermogen en de focus op klantwaarde maken agile werken een veelzijdige benadering die overal kan worden toegepast.

4. Het agile principe van “Inspect and Adapt”

Een van de belangrijkste principes van agile is “Inspect and Adapt” – het idee dat teams regelmatig hun werk evalueren, feedback verzamelen en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Wat grappig is, is dat dit principe vergelijkbaar is met de aanpak van een pionier in de moderne wetenschap, Sir Isaac Newton. Hij zei ooit: “If I have seen further, it is by standing on the shoulders of giants.” Ook hier draait het om continu leren, evalueren en verbeteren!

5. Het agile burndown-diagram en Pac-Man

Het agile burndown-diagram wordt vaak gebruikt om de voortgang van het team in een sprint bij te houden. Maar heb je ooit gemerkt dat het lijkt op het Pac-Man spel? Als het team volgens plan werkt, daalt de curve geleidelijk naar beneden, net als Pac-Man die stippen eet. Als er echter vertragingen zijn, kan het lijken alsof Pac-Man een spookje is tegengekomen en omhoog gaat voordat het weer naar beneden gaat.

De filosofie van agile werken

Agile werken is meer dan alleen een projectmanagementaanpak; het is een filosofie die flexibiliteit, samenwerking en klantgerichtheid omarmt. Deze vijf leuke feiten over agile werken geven je een glimp van de geschiedenis, de toepassingen en zelfs grappige analogieën die de wereld van agile zo boeiend maken. Dus, of je nu een doorgewinterde agile-adept bent of net begint met het ontdekken van deze methode, blijf je verwonderen en blijf wendbaar in alles wat je doet!

Wil jij graag aan de slag met agile methoden? Ontdek meer of solliciteer op een van onze vacatures en word software expert.

 

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: