your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

7 fascinerende feiten over software testing die je nog niet kende!

Feiten over software testing

Ontdek interessante feiten over software testing en krijg nog meer interesse in een baan als software tester. Software testing is een essentieel onderdeel van het ontwikkelingsproces dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van software waarborgt. Als je een tech-liefhebber bent die graag dieper duikt in de wereld van software testing, dan hebben we goed nieuws voor je! Hier zijn 7 intrigerende geheimen over software testing die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. “Bugs” hadden oorspronkelijk een andere betekenis

 
Voordat het woord “bug” werd gebruikt om fouten in software aan te duiden, had het een letterlijke betekenis. In 1947 ontdekte computerpionier Grace Hopper een echte bug – een mottenlarve – die vastzat in de Mark II-computer, waardoor deze storingen vertoonde. Sindsdien is de term “bug” synoniem geworden met defecten in software.
 

2. De allereerste software bug schopte het tot een boek 

Toen Grace Hopper de vastgelopen mottenlarve uit de Mark II-computer haalde, schreef ze in het logboek: “First actual case of bug being found.” Het logboek met de “eerste bug” is te bewonderen in het Smithsonian National Museum of American History.

3. The Ariane 5-ramp

In 1996 leidde een softwarefout tot een verwoestende explosie van de Ariane 5-raket slechts 40 seconden na de lancering. De oorzaak was een conversiefout tussen een 64-bits floating-pointgetal naar een 16-bits geheel getal, wat resulteerde in een onverwachte uitzondering. Dit tragische incident benadrukte het belang van rigoureuze software testing in kritieke systemen.

4. Pareto-principe en softwarefouten

Volgens het Pareto-principe, ook bekend als de 80/20-regel, wordt 80% van de fouten in software veroorzaakt door 20% van de code. Dit betekent dat door het richten op de meest kwetsbare delen van de code, testers de meeste problemen kunnen oplossen en de software kwaliteit kunnen verbeteren.

5. Gorilla-testen

Gorilla-testen is een onconventionele benadering van software testing waarbij testers zich richten op één specifiek aspect van de applicatie en het grondig testen. Dit helpt bij het identificeren van verborgen fouten en kwetsbaarheden die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.

6. Capture-replay tools

Software testers maken vaak gebruik van “capture-replay” tools om testscripts op te nemen tijdens het handmatig testen van een applicatie. Deze tools spelen de opgenomen interacties vervolgens automatisch af om regressietesten te vergemakkelijken en tijdwinst te boeken.

7. Crowdtesting

Een opkomende trend in software testing is “crowdtesting”, waarbij een community van externe testers uit verschillende achtergronden en locaties wordt ingezet om applicaties op verschillende platforms en apparaten te testen. Deze aanpak biedt een diversiteit aan feedback en gebruikersperspectieven.

Fascinerende feiten over software testing

Nu je deze fascinerende feiten over software testing kent, kun je met nog meer verwondering en inzicht naar dit cruciale aspect van softwareontwikkeling kijken. Onthoud altijd dat een grondige en goed geplande testing aanpak van onschatbare waarde is om robuuste en betrouwbare software te creëren die gebruikers met een glimlach op hun gezicht achterlaat!

Meer weten? Neem nu contact met ons op.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Vul hier uw gegevens in: