your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Misverstanden rondom het testen van software

Misverstanden rondom het testen van software - Your Test Professional

Er zijn verschillende soorten software testing, maar het doel van alle software testen is om ervoor te zorgen dat een programma correct functioneert en voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers. Het testen van software kun je met een software engineer handmatig of geautomatiseerd uitvoeren. Geautomatiseerd testen wordt vaak gezien als efficiënter en effectiever, omdat je op deze manier tests sneller kunt uitvoeren en minder kansen hebt op menselijke fouten. Handmatige tests worden echter nog vaak toegepast, vooral in de eerste fase van de ontwikkeling, wanneer een programma voor het eerst wordt gemaakt. 

Ondanks dat je verschillende manieren van software testing hebt blijft het doel van alle testen hetzelfde: ervoor zorgen dat een programma correct functioneert en voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers. 

Wat zijn enkele veel voorkomende misverstanden over het testen van software?

Er bestaan veel misverstanden over het testen van software. Een van de meest voorkomende misverstanden is dat testen kan bewijzen dat een programma correct is en juist werkt. Dit is niet waar. Een test kan alleen aantonen dat een (deel van het) programma onjuist is, maar ze kunnen nooit aantonen dat het programma volledig functioneert. Wel zijn software testen een essentieel onderdeel van het software ontwikkelingsproces. Het helpt je bij het proces om ervoor te zorgen dat programma’s correct en betrouwbaar zijn, en voldoen aan de eisen van de gebruikers. Het grote voordeel van programma’s die voldoen aan de wensen en eisen van de gebruikers is dat deze programma’s over het algemeen ook slagen in de markt. Dit is natuurlijk het doel van de meeste programma’s die worden opgezet. 

Tenslotte zijn er mensen die denken dat testen tijdverspilling is. Zij denken dat als een programma zonder fouten runt, het wel goed moet werken. Dit is niet het geval, zelfs programma’s zonder fouten uit de tests kunnen bugs bevatten. Het is dus belangrijk om het gebruik van je app goed te testen samen met de software engineer!

Het testen van software in de juiste context

Om nauwkeurige en bruikbare resultaten te verkrijgen, is het van cruciaal belang dat je de testen in de juiste context uitvoert. Om er zeker van te zijn dat je testen effectief zijn, begin je met het definiëren van je doelen en doelstellingen voor de test. Van daaruit kunt je je teststrategie ontwikkelen. Als je eenmaal een goed inzicht hebt in je testdoelen en doelstellingen, kun je beginnen met het maken en uitvoeren van je testcase.

Bij het maken van testcase, is het belangrijk om de verschillende soorten van testen die uitgevoerd kunnen worden te overwegen. Bijvoorbeeld, unit testen richt zich op kleine, individuele stukjes code, terwijl integratie testen ervoor zorgen dat verschillende onderdelen van het systeem samenwerken zoals bedoeld. Zodra je hebt bepaald welke soorten testen het meest relevant zijn voor je doelstellingen, kun je beginnen met het maken van je testcase.

Waarom wordt Software testen steeds belangrijker? Lees het hier.

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: