your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Mike over zijn traineeship bij Your Test Professionals

traineeship bij your test professionals

Ik ben ondertussen al een flinke tijd lekker bezig met mijn Traineeship. Graag geef ik jullie een update van mijn ervaringen bij Your Test Professionals sinds de start van mijn traineeship in oktober vorig jaar.

Eigenlijk was mijn eerste werkdag al eerder, want er werden in die periode een serie informatieve video’s opgenomen. Met deze video’s wil Your Test Professionals laten zien hoe het is om deel uit te maken van het team, welke normen en waarden het bedrijf belangrijk vindt en hoe het kijkt naar haar eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Potentiële nieuwe medewerkers krijgen zo een goed beeld van de mensen achter de teksten op onze website. Deze video’s zijn te zien op ons YouTube kanaal en de website

Masterclass Testen

Dit was leuk om te doen en tegelijk een moment om een aantal medewerkers wat beter te leren kennen. In mijn traineeship volg ik specifiek de Masterclass Testen. Dit om de nodige kennis en ervaring op te doen van het testvak. Ik wilde graag de ICT weer in, en via dit traineeship kan dat.

Dit betekent concreet dat ik een aantal weken meerdere diverse trainingen heb gevolgd om voldoende basiskennis op te bouwen voor in de praktijk. 

Tijdens mijn traineeship was niet alleen aandacht voor de theoretische kant van het testvak, maar ook de praktijk. Dit is vormgegeven door als trainee tester volledig in een project (uiteraard met duidelijke afbakening) bij een klant van Your Test Professionals mee te draaien. Belangrijke test-activiteiten waar ik mee aan de slag kon zijn het onderzoeken of data-elementen uit rapporten gegenereerd uit het legacy systeem correct zijn opgenomen in JSON-berichten uit de nieuwe Oracle-omgeving. 

Aan de slag

De opdrachtgever kent 3 marktgebieden. Voor de Nederlandse markt spitste mijn testen zich toe tot functioneel op inhoud testen en issues aanmaken in Jira (software development tool). Het geeft voldoening om te zien hoe meerdere issues die ik heb ingeschoten door de organisatie worden opgepakt. 

Voor de Belgische markt lag de focus op onderzoek naar de data-elementen in beide omgevingen, waaruit een visueel overzichtelijke rapportage is opgeleverd, die gebruikt kan worden voor verdere analyse / risico-bepaling. 

Tijdens mijn traineeship heb ik ook deelgenomen aan het Your Test Professionals event ‘de Snelste Sollicitatie’. Bij dit event hebben we een aantal sollicitanten ontvangen op het circuit van Zandvoort.

De insteek: rij mee in een snelle bolide met professionele coureur, terwijl er een sollicitatiegesprek met je wordt gevoerd. In de praktijk bleek het racegeluid zodanig het gesprek te overstemmen dat we de gesprekken na de race hebben gevoerd. 

Dit was voor de kandidaten en Your Test Professionals een geweldige happening waarbij een sollicitatie een geheel eigen karakter krijgt en de gesprekken informeler zijn gevoerd.

De kandidaten hadden nog niet eerder zoiets meegemaakt. Dat paste dus goed bij de doelstelling van Your Test Professionals om zichzelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

In het vervolgtraject heb ik samen met mijn coach Ron meerdere sollicitatiegesprekken mogen helpen afnemen. 

Detachering als nieuwe ervaring

Het gedetacheerd worden is een nieuwe ervaring voor mij. Je hebt zowel contact met je ‘ eigen’ collega’s als met de collega’s van de opdrachtgever.

Omdat je als team bij Your Test Professionals bij verschillende opdrachtgevers werkt houdt Your Test Professionals elke maand via een gezellig samenzijn een ‘personeelsvergadering’, waarbij onder het genot van een hapje en een drankje voldoende ruimte is voor informeel bijpraten met de mensen die je niet dagelijks ziet en tegelijkertijd de projecten worden besproken.

Ook de jaarlijkse verschillende sociale events met en zonder partner zijn een hele fijne en ontspannen manier waarop de onderlinge betrokkenheid wordt vergroot. 

Test Analyse

Het was een interessant en een vrij intensief traineeship. Ik kon niet wachten om mijn theoretische kennis in de praktijk te gaan inzetten.

Dit gebeurt nu bij onze opdrachtgever Risk Innovation in het River project. Doel van dit project is de migratie van de huidige applicatie naar een state-of-the-art oplossing. Voor River kon ik als Tester een substantiële bijdrage leveren aan de Test Analyse.

De belangrijkste activiteiten daarin vormden het in samenwerking voorbereiden van user stories en het specificeren van logische en fysieke testgevallen.

Al met al heb ik veel praktische kennis kunnen opdoen en mijn wens om actief terug te keren in de ICT kunnen invullen.

Ik kijk uit naar het vervolg bij Your Test Professionals!

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: