your test professionals

clock

Ma - Vr 8.00 - 18:00
Za & Zo gesloten

position pin

Dalsteindreef 2002
1112 XC Diemen

Risico’s van opereren zonder het testen van het systeem

Risico’s van opereren zonder het testen van het systeem - Your Test Professionals

Het dagelijks leven kan bijna niet meer zonder software, en daarom is het van extreem belang om die software te testen. Navigatie, huishoudelijke apparaten en op het werk is het gebruik van software helemaal niet meer weg te denken. Die software bestaat uit duizenden, zo niet miljoen, regels code. Op deze manier weet het apparaat hoe het moet functioneren. Je kan daarom wel begrijpen dat de kwaliteit van deze software van extreem belangrijk is voor onze samenleving. Om die kwaliteit te kunnen garanderen is het daarom van belang dat de software getest wordt. 

Software testen om kostbare fouten te voorkomen

Software is dus overal, je kan het bijna niet meer wegdenken. Software vereenvoudigt ons leven op een manier die bijna onmogelijk is om te bevatten. We kunnen auto rijden, we hebben automatische stofzuigers en als we in het ziekenhuis komen is de software van levensbelang. Dit levert heel veel voordelen op, maar als er in die software fouten zitten heeft dit daarom ook meteen een grote impact op ons. Gelukkig kan je de kwaliteit van software op een eenvoudige manier garanderen, namelijk door het testen. Software testen kan op meerder vlakken positief uitpakken voor een bedrijf of organisatie: financieel, klanttevredenheid en online veiligheid. Software testen is dus extreem nuttig voor iedereen!

Softwarekwaliteit is van levensbelang 

De kwaliteit van de software is van erg groot belang, maar een van de enige manier om dat echt te garanderen is dus om te testen. Uit onderzoek blijkt dat 25 procent van de fouten in operationele kamers te wijten is aan problemen in de software. Zo bleek dat er door software fouten een hartmonitor te stoppen, midden in een operatie. Softwarekwaliteit is dus letterlijk van levensbelang. Als men de gebruikte software van te voren had getest, was dit voorval nooit gebeurt. Dit is een voorbeeld uit de praktijk, maar software zit ook in veel andere dingen. Denk hieraan aan vliegtuigen, treinen of auto’s. Als de software van een vliegtuig niet in orde is kunnen er zeer heftige ongelukken gebeuren. Testen kan dus echt levens redden. 

Financiële schade door softwarefouten 

Daarnaast zijn er ook veel software fouten die niet direct mensenlevens verwoesten, maar deze kunnen wel voor veel andere dingen heel vervelend zijn zoals bijvoorbeeld je portemonnee. Onderzoek geeft aan dat softwarefouten in Nederland zorgen voor een totaal kostenplaatje van 1,6 miljard euro. Dit is een enorm groot bedrag wat voor een groot deel bespaard had kunnen worden als de software van te voren getest was. Als je bijvoorbeeld bij een webshop het betalingssysteem niet goed werkt, kan men heel veel geld mislopen omdat de klant niet of te weinig geld betaalt. Of denk aan klanten die naar de concurrent overstappen omdat die site wel goed werkt of makkelijker in elkaar zit. Je ziet dus dat door de software te testen je heel veel geld bespaart. 

Veiligheid 

Fouten in de software kunnen naast de grote kosten ook nog leiden tot cybercriminaliteit in de organisatie. Ze kunnen gevoelige data stelen of websites hacken waardoor bijvoorbeeld het betalingssysteem niet goed werkt. Veel bedrijven proberen deze dingen veilig te stellen door firewalls of databases aan te schaffen, maar vaak blijkt dat deze software veel fouten bevat waardoor het eigenlijk niks tot nauwelijks helpt. Door fouten in deze software werken vaak bijvoorbeeld de websites niet goed en zijn ze niet veilig. Dit leidt, naast problemen bij de organisatie zelf, ook nog eens tot grootschalig klantenverlies. Wederom dingen die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden door het eenvoudig testen van de software. 

Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Vul hier uw gegevens in: